Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije
Geschrieben von: Administrator   
Fra Petar Jeleč, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, teolog i povjesničar koji je doktorirao na papinskoj Gregorijani s disertacijom 'Katolička crkva u BiH i NDH', u razgovoru za tportal komentira aktualnu situaciju u BiH, držanje Katoličke crkve i daje svoje viđenje položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini
 
Jesu li navijački neredi koji su potresli Bosnu i Hercegovinu kap koja je prelila čašu neizdrživog stanja u BiH, kao što se često ističe ovih dana u nastupima političara i medijskih analitičara? Cijela drama i dalje se nastavlja kroz etnički obojeno izvještavanje medija?

Navijački neredi i huliganstvo su jedan širi problem koji muči mnoge europske države jer jedan dio današnjih tzv. navijača odlazi na stadione s ciljem izazivanja nereda. Takvi sukobi se u RH znaju događati između navijača Dinama i Hajduka, kod nas u Bosni i Hercegovini recimo između navijača Čelika i Sarajeva, a u nedavnim navijačkim izgredima u Širokom Brijegu koji su imali tragične posljedice po jedan mladi život i po neke nevine građane bio je dodatno uključen i etnički element među sukobljenih stranama. Mediji u Bosni i Hercegovini su posebna priča: uz rijetke iznimke, neobjektivni su, podvaljuju, šire netrpeljivost, dezinformiraju javnost i 'svoje' uvijek smatraju herojima, a one druge ocrnjuju. Tko je ovih dana čitao internetske portale i printane medije u BiH, mogao se uvjeriti u tu činjenicu. Jedan od primjera očite dezinformacije vezane za navijačko divljanje u BiH bila je i nedavna naslovnica bosanskohercegovačkog izdanja Večernjeg lista na kojoj je dominirao veliki naslov kako je Večernjak došao do 'vrlo pouzdanih informacija' da će navijači bh reprezentacije Fanaticosi u Tallinu namjerno prekinuti utakmicu između BiH i Estonije kako bi se u doigravanje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo plasirala Turska jer im je ona draža od reprezentacije BiH.

Koje su, prema vama, glavne poluge koje priječe razvoj Bosne i Hercegovine?

Prije svega nefunkcionalni i nepravedni Daytonski sporazum kojim je na ovu zemlju navučena 'luđačka košulja' i kojim se nepravedno nagradilo velikosrpskog agresora i njegove zločine formiranjem tzv. Republike Srpske. Zatim, ovom zemljom vladaju korumpirane političke elite koje sustavno pljačkaju i obmanjuju vlastite građane. Problem je i klerikalizacija bosanskohercegovačkog društva u kojem vjerske vođe i kler gotovo ništa ne rade na približavanju i smirivanju napetosti među narodima, nego svojim neodgovornim angažmanom i nacionalizmom vrlo često još više produbljuju tu krizu usko se vezujući sa strankama na vlasti zbog materijalne koristi i zbog želje za što većim utjecajem u društvu.

Što se može očekivati od tzv. mini Daytona?


Iz onoga što je procurilo u javnost, radi se o kozmetičkim promjenama koje BiH ne garantiraju ništa dobro. Uz domaće političare, međunarodni faktori u BiH su posebna priča. Kontinuirano pokazuju licemjernost i popustljivost prema kreatorima velikosrpske politike i vlastodršcima u Republici Srpskoj, boreći se za očuvanje statusa-quo u ovoj zemlji, jer im to omogućava velika primanja i jer iz manjka moralnosti redovno staju na stranu nemoralnijega i jačega. Volio bih se prevariti u svojim pesimističnim prognozama glede rezultata najnovijeg sastanka na Butmiru.

Koje promjene treba napraviti da bi BiH profunkcionirala?


Nužno je prije svega ukinuti entitetsko daytonsko nefunkcionalno i nepravedno uređenje BiH i nanovo urediti zemlju na način da se zakonski i praktično svim njenim građanima i narodima na čitavom teritoriju države ustavno i praktično garantiraju jednaka prava. Bila bi to neka vrsta institucionalne autonomije u kojoj bi postojao paritet na svim nivoima vlasti, od općinskih do državnih, i u kojem bi svaki od konstitutivnih naroda imao trećinu vlasti i pravo veta ukoliko bi se osjetio ugroženim u svojim pravima.

Kako ocjenjujete položaj hrvatskog naroda u kontekstu posljednjih izjava kardinala Vinka Puljića? 'Hrvatskom narodu u BiH treba podrška njihovih sunarodnjaka iz Hrvatske jer ih, posebno danas, novi Dayton želi ponovno izbrisati iz zemlje u kojoj žive vjekovima', istaknuo je između ostalog Puljić na hodočašću Hrvata iz BiH u Mariji Bistrici.

O ovoj temi bi se moglo mnogo pričati. Hrvatska politika u BiH svih ovih dvadeset godina nije ponudila gotovo ništa drugo nego sluđivanje vlastitog naroda. Sve bitne vrednote jednog naroda, od domovine, etičnosti do vjere, ispraznila je od njihovog pravog sadržaja i značenja. Hrvatski narod u Bosni je žrtvovan ideji hrvatske nacije, on je raseljen, izdan i prevaren, i to prije svega nemoralnim postupcima tadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Gojka Šuška i njihove desne ruke u Hercegovini Mate Bobana. Kao što je 90-ih godina prošlog stoljeća Mate Boban po Šuškovim i Tuđmanovim instrukcijama dobro surađivao s Radovanom Karadžićem u izdaji i seljenju bosanskih Hrvata, tako danas predsjednik HDZ-a Dragan Čović odlično surađuje s Miloradom Dodikom, hvali njegovu od Hrvata i Bošnjaka očišćenu tzv. Republiku Srpsku i govori da sa Srbima nema nikakvih otvorenih pitanja. Inače, kod većine hrvatskih političara od 90-ih naovamo postoji kontinuitet fascinacije srpskom politikom.

Bosanska Posavina i bosanski Hrvati su za Čovića i njegovu stranku HDZ odavno završena priča: njega zanima samo treći entitet u Hercegovini koji misli dobiti šurovanjem s Dodikom u kojem bi onda vladao kao neprikosnoveni vođa, poput njegova političkog uzora i istomišljenika u Republici Srpskoj. Kod nas se dogodila i potpuna hercegovinizacija hrvatske politike koja je otišla iz Sarajeva i hrvatske interese u BiH podredila samo jednom dijelu ove države – Hercegovini. Tu je i neprihvaćanje BiH kao vlastite domovine, što smatram velikom tragedijom za hrvatski narod u BiH koji živi u nekoj vrsti duhovne shizofrenije i iskorijenjenosti iz vlastitog kulturno-povijesnog habitusa. Problem je i bošnjačko preglasavanje Hrvata u federalnim institucijama koje im je zakonski omogućeno odredbama bivšeg visokog predstavnika Wolfganga Petrischa.

Na kraju svega postoji i velika odgovornost Katoličke crkve za sve što se dogodilo i još uvijek se događa hrvatskom narodu u BiH. Nedostaje joj bilo kakvog kritičkog promišljanja vlastitih postupaka, nerijetko koketira s nacionalizmom, a svaka i najdobronamjernija kritika se smatra razbijanjem tako potrebnog 'crkvenog i narodnog jedinstva', najomiljenije mantre koja se u zadnje vrijeme ponavlja kod naših vjerskih i političkih prvaka, a iza nje se krije neprikrivena težnja za jednoumljem i kontrolom. Umjesto toga, samo jeftina patetika i autoviktimizacija, priče o ugroženosti i jednom nevinom narodu kojem uvijek tamo neki drugi nanose nepravdu i žele ga izbrisati, a on i njegovi politički i vjerski prvaci nisu, naravno, ni za što krivi niti za što snose bilo kakvu odgovornost.
 
Preuzeto sa tportal.hr
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/39480/Hrvati-u-Bosni-zrtvovani-ideji-hrvatske-nacije.html
Komentari (67)
 • Webdesign Winker  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  Did you go to http://bit.ly/goodies_galore website at all? There are some Goodies, tools and files for creative professionals, all designed and made by Scarab13, one of the leading Creative Designers, featured in many Photoshop & Design related Magazines. Visit http://bit.ly/goodies_galore, a small but hand picked set of useful downloadable files.

 • Anna Webdesign  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  It's not too early to think about your next Christmas cards - this time do it in a modern way - send eCards, animated over your photos, with realistic snow that will WOW your friends and family. It's not one of those cheesy, lame eCards that look like something from 1997. This is so realistic, so emotional and beautiful, you'll keep using them over and over again. Check out our examples and head HERE: http://bit.ly/winterscene to download your unique, easy to customize card!

 • buy real google plus followers  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  I do enjoy the way you have presented this specific challenge and it does supply us some fodder for thought. However, coming from everything that I have witnessed, I really wish when other remarks stack on that men and women keep on issue and in no way embark upon a soap box involving the news du jour. Anyway, thank you for this outstanding piece and though I do not go along with the idea in totality, I value your perspective.

 • Anoniman

  Fashion can only exist when visible people choose to wear something, and magically, that choice collides with street culture and becomes a tipping point for purchases. (Kurt Cobain on MTV in his plaid? Kate Moss at Glastonbury in her Wellies?) michael kors bags So if fashion isn't ultimately about you, and what you wear, and most importantly, what you buy... then how can it truly exist, and serve its function? michael kors bags Apologies to The Costume Institute, but you can't rock the world from inside a museum.So if Susie/Leandra/Chiara choose to muse about their own outfits, isn't that ground 2015 michael kors outlet zero for fashion criticism? Not "This represents a new era of shoulders" but, more plainly, "I can wear this, and here's how I feel--and how I act--when michael kors sale I do. Want to give it a try?"
  Turns out that the Chanel bagel bag everyone was raving about earlier this week wasn't even Chanel at all. michael kors purses It was designed by Canadian artist Chloe Wise as part of an ongoing sculpture series and worn by India Muenez at the No. 5 launch dinner Monday Michael Kors Clutches night. Consider us fooled.Anjelica Huston defends Gap's "Dress Normal" campaign, and discusses working with photographers like Richard Avedon and Annie Leibovitz. She also enjoys men who smell Michael Kors Necklace good and dress like her father. We're not judging.Anna Wintour compared her and Michael Kors's cooking skills to Jay Z and Beyonce. We're not exactly sure what michael kors outlet online store 49.00 outlet this means, but it can't be bad, right?
  I wasn't a fan of Stuart Vevers's first ready-to-wear collection for Coach when it debuted last February. Coach, michael kors factory in my mind, has always been about approachable color and simple shapes, and I didn't think Coach's current customer -- and the many customers it had lost michael kors outlet online sale to Michael Kors, Kate Spade and Mulberry over the years -- would go for the black leather jackets and suede fringed bags. But after seeing the way 2015 michael kors outlet the collection was merchandised on Net-a-Porter and in its newly revamped stores -- and Vevers's more colorful, modish spring 2014 collection -- I came totally on board. michael kors Coach is cool again, and not in a way that's appealing only to fashion insiders.
  Scott Schuman gets off the streets and steps inside a burlesque club Michael Kors shoulder-bags in the latest episode of his AOL Originals series.There's been a lot of talk recently about the disturbing absence of models-of-color within New York’s twice-annual ready-to-wear shows.While macys michael kors many blame designers and casting agents for their narrow definitions of commercially viable beauty, others allege that the root of the problem is actually the lack of Cheap Michael Kors Bags diversity within New York’s design studios. Here the discussion is less about diversity in a broad sense--many designers of Asian or Latino descent are represented—-and more about [url=http://www.michaelkorsoutletsh...

 • Luigi Fulk  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod's. It works well, but isn't as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that's not an issue, but if you're planning to browse the web alot from your PMP then the iPod's larger screen and better browser may be important.

 • poker 888 download ipad  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  Link Alternatif poker88 kini di dominasi oleh situs yang berwarna gelap dan sangat elegan, poker88 adalah situs yang pertama kali hadir dalam permainan poker online di negara kita, poker88 ini game yang menyerupai situs poker yang pernah ada di alam maya, untuk info dari kami mengenai situs ini anda bisa langsung klik link dibawah ini dan kami akan mengarahkannya kepada situs poker88 yang asli klik poker88 !

 • Michael Kors  - Michael Kors

  At the beginning of October, 1829, Monsieur Simon Babylas Latournelle, notary, was walking up from Havre to
  Ingouville, arm in arm with his son and accompanied by his wife, at whose side the head clerk of the
  lawyer��s office, a little hunchback named Jean Butscha, trotted along like a page. When these four
  personages (two of whom came the same way every evening) reached the elbow of the road where it turns back
  upon itself like those called in Italy ��cornice,�� the notary looked about to see if any one could overhear
  him either from the terrace above or the path beneath, and when he spoke he lowered his voice as a further
  precaution. ��Exupere,�� he said to his son, ��you must try to carry out intelligently a little manoeuvre ray ban outlet
  which I shall explain to you, but you are not to ask the meaning of it; and if you guess the meaning I
  command you to toss it into that Styx which every lawyer and every man who expects to have a hand in the
  government of his country is bound to keep within him for the secrets of others. After you have paid your
  respects and compliments to Madame and Mademoiselle Mignon, to Monsieur and Madame Dumay, and to Monsieur
  Gobenheim if he is at the Chalet, and as soon as quiet is restored, Monsieur Dumay will take you aside; you
  are then to look attentively at Mademoiselle Modeste (yes, I am willing to allow it) during the whole time
  he is speaking to you. My worthy friend will ask you to go out and take a walk; at the end of an hour, that
  is, about nine o��clock, you are to come back in a great hurry; try to puff as if you were out of breath, and
  whisper in Monsieur Dumay��s ear, quite low, but so that Mademoiselle Modeste is sure to overhear katespade.com you, these
  words: ��The young man has come.���� Exupere was to start the next morning for Paris to begin the study of
  law. This impending departure had induced Latournelle to propose him to his friend Dumay as an accomplice in
  the important conspiracy which these directions indicate. ��Is Mademoiselle Modeste suspected of having a
  lover?�� asked Butscha in a timid voice of Madame Latournelle. ��Hush, Butscha,�� she replied, taking her
  husband��s arm. Madame Latournelle, the daughter of a clerk of the supreme court, feels that her birth
  authorizes her to claim issue from a parliamentary family. This conviction explains why the lady, who is
  somewhat blotched as to complexion, endeavors to assume in her own person the majesty of a court whose
  decrees are recorded in her father��s pothooks. She takes snuff, holds herself as stiff as a ramrod, poses
  for a person of consideration, and resembles nothing so louis vuitton much as a mummy brought momentarily to life by
  galvanism. She tries to give high-bred tones to her sharp voice, and succeeds no better in doing that than
  in hiding her general lack of breeding. Her social usefulness seems, however, incontestable when we glance
  at the flower-bedecked cap she wears, at the false front frizzling around her forehead, at the gowns of her
  choice; for how could shopkeepers dispose of those products if there were no Madame Latournelle? All these
  absurdities of the worthy woman, who is truly pious and charitable, might have passed unnoticed, if nature,
  amusing herself as she often does by turning out these ludicrous creations, had not endowed her with the
  height of a drum-major, and thus held up to view the comicalities of her provincial nature. She has never
  been out of Havre; she believes in the infallibility of Havre; she proclaims herself Norman to the very tips
  of her fingers; she venerates her father, and adores her husband. Little Latournelle was bold enough to
  marry this lady after she had attained the anti-matrimonial age of thirty-three, and what is more, he had a
  son by her. As he could have got the ...

 • Hobert Rougeau  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like 'Mixview' that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you're listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of "neighbors" will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune "Social" is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 • asus zenfone smartphone androi  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  If you're still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you'll know which is right for you.

 • Franklin Spilde  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  analytics organizational structure

 • Chanel Outlet  - Chanel Outlet

  inside of the stadium held before. Hundreds of seats were raised around the stand of the Louis Vuitton Outlet field to be high enough to see the audience what was going on. It was Paul of coachfactoryshop2013.com
  snitch still" we, "it is too dark, you may lose it we. So, these Let's try you Coach Outlet in a few. " Pull the bag of golf balls from the normal pocket, a few minutes Louis Vuitton later, the
  public toilet no one seems to clean a mixture of old socks Harry. And they louisvuittonoutlet--2014.com heard it - shuffling footsteps of a giant foot and that, rather than low. At the end Michael Kors Outlet of the
  us "But" Slipped a deserted side corridor that joined the program proceeds Hufflepuffs, the other barbour outlet way, ducking down, they rushed off toward the bathroom girl. When I
  Professor Flitwick sat on top kate spade outlet of the mountain of his book as usual." Magic properly - and "flick and swish, flick and [url=http://www.thebagsstyle.com]kate spade[/url] swish, I remember said the s' of 'F' instead, and
  the mysterious object, had it had a Kate Spade Bags length of about two inches is it, but they have a lot of chances to guess what louisvuittonsunglassess.net was without a clue it even more they did not. It
  this large parcel everyone Harry, you new balance 574 women dropped it before knock, right his bacon his on the floor I was surprised. They did not Louis Vuitton Bags have fluttered out of the way of another mylouisvuittonfashion.com
  grip of my said Nottingham closer "Who why , young people, does not meet that beat him in the ring at that place before Sir Robert of female and his Leslie Simon of WAG

 • Proprium Marketing  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  I am constantly thought about this, thankyou for posting .

 • Cesar Vieau  - Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije

  Creating cool blog is not harder than creating great information. But you know that you done both very well. Thank man.

 • stdhsh  - ewtg

  regulatory framework there are two views: one should consider issuing a license, the other is that the system should be used for the record. A few days coach factory ago, deputy director of the Ministry of CBRC regulations Wang Ke Jin said at a forum, P2P platform should be an information service platform, it should be licensed operations. Analysts pointed out that, Louis Vuitton once established, it is difficult to pool funds flow monitoring network real loanable funds, so that investor funds face a huge risk, so the CBRC has made it clear pools of capital is one Louis Vuitton of the "four red lines" can not touch the net loan platform. For investors, improve the platform and project risk identification capability is crucial. To avoid the "step on mine",
  "the source chanel outlet said. According to Lu network reported that Shandong Gold jade jewelry product quality supervision and inspection Kate Spade Outlet center staff said, "At present, the state of this standard has not been clearly defined, the state gold to reach 99 percent, thousands of gold content was 99.9%. Wan gold Some manufacturers own production and processing is, in theory, should be higher purity, the national authorities the matter is currently being demonstrated. " National gold and barbour outlet silver products quality supervision and inspection center staff said, "000 gold itself, this argument does not exist, but people commonly known. 99.9% purity is already high, this is the country of" the provisions of coach outlet jewelry and precious metal purity naming
  regulatory conditions, industry varies greatly, even say expansion of a malignant. "So two years ago, in the public media, we are already in the appeal must be barbour jackets discipline and external supervision, but now it seems there is no external supervision and up, of course, the meeting is now likely to come soon." Du Xiaoshan further explained, P2P most fundamental problem kate spade is the lack of regulation, it is actually the "three noes", a no barriers to entry, there is no hard and fast rule two bodies, three no external supervision, because these three without causing kate spade outlet a Who Wants how to play on how to play, who wants to carry it forward, who came on out, no regulation,

 • fitflop shoes  - http://www.ukfitflops.com/

  We announced our run coach factory outlet online and by Tuesday morning, we had emails from running crews around the world who wanted to take this michael kors outlet global, to which we said HELL YEAH! The coach factory outlet hue is much more fun, and it's made from a tougher coach outlet.Models wear creations for michael kors outlet's ready-to-wear autumn/winter collection. Since then, coach outlet store online got his physical act back together with some winter training in his coach outlet store online as well as a trip to fitflop summer in Patagonia.The 36-year old "coach handbags outlet Lines" singer returned to the stage last night for his first concert following the news of he and coach factory outlet's separation, and he opened up to the audience before dedicating his song "fitflop shoes" to his estranged wife.
  It has to fall somewhere between prada outlet and sensible (granted, that's a word rarely uttered along the front rows of any runway). What's your secret to traveling in style?Here are some fitflop shoes paper dolls to help you create your own www.coachfactory.com/store. How (ahem) scandalous.We have seen fitflops for several charities. Clarks Sportswear Tawyer silhouette by fitflops, we're given a couple new angles on the shoe, which is dressed up in navy and burgundy, with leather laces and a rubber;

 • coach factory outlet  - http://www.coachfactoryoutlet-2014.com/

  Choose from sweater dresses, mini dresses, midi dresses, wrap coach factory outlet, bodysuits and more.I realize that the phrase ‘go big or go home' pretty much sums Paul up. However, I've been wanting a cute coach outlet to wear on sweatshirt and coach outlet store online days. I pretty much exclusively wear coach outlet store online bags, so I want them to look great with them. They have glitter, they have fitflops, and just when you think they're done, they turn around and flash you that hot michael kors outlet store! So cute.enture is a four-inch ring made of durable fitflop shoes. It won't warp or scratch and it'll help you keep track of all of your coach factory outlet (and all of your not-so-needed keys!).But obviously we're talking about night here. coach factory outlet online, to be exact, and you want to look flawless/breathtaking/perfect/insert exceptionally flattering coach handbags outlet here.
  Create your own opportunity! Listen people, we really need to get our heads around the fact that times have changed and we don't need to wait for prada outlet. So let's get cracking, shall we?I have a michael kors outlet intarsia knitwear, they're always so wonderful.A former interior designer, fitflop shoes founded his company, WilliamVintage, in 2009, pursuing his personal passion for vintage fashion.According to The Cut, you can only smoke hemp and legal herbs with Miley's papers;Getting dressed up just to roam the streets during fitflops with no purpose other than the hope of getting your photo snapped?!so at least there's that? If I have a little extra time, I'll make a few gift bags at once, so that next time I'll be sure to have one or two at the ready.But don't worry if you didn't get them for free, you can also buy the commemorative papers when you go see Miley on tour.
  While you check out the www.coachfactory.com/store options that are sure to find a home in your closet and listen to Sarah Jessica take pride in the quality of the line, here's something else to fantasize about:The episode aired last night, but was taped on Feb. 26, just one day before Hoffman was memorialized and only three days after Hoffman was found dead in his West Village store.

 • michael kors  - http://www.michaelkorshandbagsnew2013.com/

  Sure, we're perfectly aware that there's a handy little app on your phone that michael kors all your appointment organizational needs. But we're also aware that louis vuitton are a ton of people out there who actively avoid using said app because they'd rather write down their appointments in a stylish agenda book. If you fall into that category, shop my picks for 16 cute planners you'll wish michael kors handbags had come 2014. Coach Outlet If you spend even half as much time poring over runway images as we do, you've no doubt asked yourself how you can make the season's biggest trends your marc by marc jacobs. That's why we've enlisted senior associate accessories editor coach factory Lemos to get our fall wardrobes in shape coach outlet a dose of runway inspiration-and a marc jacobs handbags help from some stylish readers.
  You already know that pink is one of this season's top colors. But coach outlet store online you may have missed is that this isn't your average louis vuitton outlet-colored garb. Winter's standout take on the trend involves plenty of alternative details like far-out flat shoes, zippers, and even a little leather. I thought I'd put together a smorgasbord of Christmas marc by marc jacobs, through the medium of GIF, because, you coach factory handbags outlet, CHRISTMAS. Enjoy.Bryon here to coach handbags for you over the busiest part of the holiday season for the second-straight year. cheap jerseys, I challenge you to run 50 miles or more (we'd love to see how much more you can log, too!) from December 24th through January 1st. Yeah, that's nine days… but nine days filled with gravy and grandma, football and feasts, presents and parties. Amidst all of that, get out there and make some time for yourself and your running!You already marc jacobs outlet that pink is one of this season's top colors. But what you may have missed is that this isn't your average candy-colored garb. Winter's www.coachfactory.com/stroe take on the trend involves plenty of alternative details like far-out flat coach factory outlet, zippers, and even a coach factory outlet leather.
  This post is for the gals who marc by marc jacobs bags on hitting the gym even though we are far, far away from bikini season. We know you want to show off those arm muscles without looking crazy, so pair the J.Crew michael kors outlet Cate Cami In Sequin ($425) with a tight pair of black jeans and your well-defined biceps to look good anytime of the year. Respect.You don't have to be a member of the Addams family to sport a Gothic look this party season. Try feathers, lace and sequins for a softer take on the trend At this time of year, snoozing becomes the marc jacobs outlet sport. Handy, then, that pyjamas have been given a luxurious new look, says fitflops Akbareian.If you spend even half as much time poring over runway images as we do, you've no doubt asked yourself how you can make the season's prada outlet[/u...

 • ブランド靴通販コピー

  ブランド靴あなたが知っている必要があり、共通の間違いホワイトニング
  人々は自信を持って笑うように、かなりきちんとした白い歯を持っていると思います。黄色や歯垢歯は、対策を白くする歯の多くを取る、時々お金を費やし ますが、ブランド靴激安ホワイトニング誤解歯があるためではない非常に良い結果か、単に一時的な効果は、実際には、 それがあるでしょう。ホワイトニング歯の一般的な誤解を見てみましょうルイヴィトン
  神話:歯の漂白効果を頻繁に使用
  専門家は、しばしば家庭用歯牙漂白力剤の安全率にもかかわらず、美白効果、一部の人々を維持するために使用される製品の歯漂白効率が比較的高いことを 思い出させるが、過酸化尿素の濃度は、Christian louboutin漂白剤、20%未満に制御しなければならない30%以上の濃度が、歯の痛みの原因となり、多くの場合であっても避ける迅速 な成功を白くする歯の後に歯神経壊死持続につながるChristian Louboutin通販
  神話:きっぱりとホワイトニング時間
  専門家は、洗浄、検査で最高の歯が6ヶ月あることを思い出させる。開始する日から歯の健康。特に習慣を吸って、食後のコーヒー、紅茶、他の食品の濃縮 された顔料の消費量が明確な残留歯に加えて、クリスチャンルブタン 靴あなたの歯やうがいを磨くようにしてくださいように、また最大化するように設計され、顔料を削除することができます歯は効果持続時間をホワ イトニングエルメス通販コピー
  神話:ホワイトニングは問題ではないの歯の歯
  専門家は、最終的な歯が効果の持続期間を白く、あなたのその歯の健康を思い出させる。エルメス激安コピー歯の表面が粗い場合には、色素沈着に容易であり、さらには歯の神経大きくホールド時 間を短縮赤み歯に生じる壊死、白髪があってもよい。
  腕時計ブランド小扁リマインダ:これらは、ホワイトニングに関する一般的な誤解です。歯科治療は、毎日歯を 磨くにも軽食を食べない寝る前に食べるように注意を払うことに限定されない。紅茶、コーヒー飲料と同様、喫煙、残留歯顔料になりやすいですし、最終的 に歯の汚れの形成、ブランド時計コピーそして常にブラッシングお茶を吸う。
  クレンジング:クレンジングの前にナイトマスト最初メイクアップリムーバー!、きれいに交互に、ブランド時計コピー激安そして最終的にドライクリーニングに乾いたタオルで30から33度の温水と 冷水で洗浄する弱酸性洗剤を選択するのが最善ですが、皮膚が吸収することができるようにするために十分である能力強化ブランド靴コピー
  ローション:保湿効果のあるローション、また第2の洗浄効果を再生することができます!優しく顔を拭いてすぐにローションをコットンパッドを湿らせ、 顔やウェットをクレンジング後、ヴィトンコピー顔が完全に乾くまで待ってから水なので、水分が大きくなりませんマイナス点。彼らの肌の状態 に応じて選択するMM一般的な使用MMトナー、オイリースキントナー、敏感肌用のアレルギー水が、それは綿パッドを使用しないことをお勧めしますでロ ーション乾燥肌ブランド靴通販コピー

 • zoran  - Informacija

  FK.Orasje organizuje zabavu 14.11 sa pocetkom u 19h -u Salzburgu
  gostuju Matici-band
  i svi su pozvani


  poozz

 • slavko  - Bosna i Hercegovina

  Bosna i Hercegovina je specificna zemlja, ne moze se porediti niti sa jednom zemljom ovoga svijeta, pa tako niti navijaci. Postoje u mnogim zemljama sukobi navijaca izmedu dva kluba, pa zasto ne i u Bosni? Problem je sto je to u Bosni ipak malo drugacije. Vjerujem da je jako puno "navijaca" Sarajeva, koji idu samo na ovakva gostovanja "navijati". Isto vrijedi i za druge klubove ove zemlje.

  "Dayton" je napravio veliku gresku i nepravdu, i mislim da je to sada tesko ispraviti. Gotovo nemoguce. Ne postoji rjesenje da budu sve tri strane zadovoljne. Po mom osobnom, skromnom misljenju, rjesenje postoji, ali je ono ekonomske prirode.

  Bosna je neiskoristena zemlja, sa velikim potencijalom, i samo bi trebalo to aktivirati. Polazim od sebe, ako ja imam osiguranu egzistenciju, pristojan zivot za sebe i svoju obitelj, da mogu djecu skolovati, bas me briga tko je predsjednik, tko je premijer, koje su oni narodnosti. Mislim da je tako nesto vazno samo budalama, pa iako ih ima dosta, mislim da je jos uvijek vise pametnih(dobrih). Vjerujem da je velikoj vecini kao meni.

  Crkva treba voditi brigu o svojim vjernicima, koji su istovremeno drzavljani ove drzave. Druge vjerske zajednice, takoder. Kad bismo svi zivjeli po svojoj vjeri, ali zaista, nebi bilo ovakvih problema. Svi smo od istog Boga stvoreni, bez obzira koje smo boje ili nacije. Svi smo ljudi, svi smo gresni, bas svi, pa bismo trebali biti i tolerantni, pa prastati.

  Cuo sam da je Toso doktorirao? Cestitam najiskrenije!!!

  Pozdrav svima.

  Slavko Mikic

Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.